Waldorfski dječji vrtić “Mala vila” započeo je s radom 1996. godine kao prvi waldorfski dječji vrtić u Primorsko-goranskoj županiji. Osnivač vrtića je Društvo prijatelja Waldorfske pedagogije, neprofitna udruga građana. Godine 1998. vrtić je ustrojen kao predškolska ustanova koja osim redovnog desetosatnog programa nudi i program predškole. 

Svi programi verficirani su od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. 

U našem vrtiću djeluju tri odgojno-obrazovne skupine:

  • jedna za djecu jaslične dobi (od 2 do 3 godine starosti); i
  • dvije za djecu predškolske dobi (mješovite skupine – od 3 do 7 godina starosti).

Program rada u potpusnosti se temelji na principima i metodama waldorfske pedagogije za predškolski odgoj, a osim kvalifikacija propisanih državnim standardom, naše odgajateljice obrazuju se i studijem pri Institutu za waldorfsku pedagogiju u Zagrebu. Vrtić je član Međunarodnog udruženja waldorfskih vrtića (IASWECE), ali i lokalnih i regionalnih radnih skupina koje djeluju na promoviranju i usavršavanju kvalitetne ponude predškolskog programa u Hrvatskoj.

Povodom obilježavanja 100 godina od osnutka prve waldorfske odgojno-obrazovne institucije, waldorfski odgojitelji diljem svijeta pripremili su sveobuhvatni kratki film o waldorfskom predškolskom odgoju i važnosti ovog bujnog razvojnog razdoblja djeteta. Film na njemačkom jeziku pogledajte ovdje, a na engleskom ovdje: