Projekt 1.

Predstavljamo vam Erasmus+ projekt pod nazivom:  New global sustainable community forms in eastern Europe in the pathway of alternative education through cooperation, motivation and inspiration of teachers and parents, koji je započeo s dvogodišnjom provedbom 1.12.2017. godine, te u koji je naša škola uključena kao jedan od partnera.

Sudionici projekta su Osnovna waldorfska škola Aranyhal iz Paksa u Mađarskoj, Waldorfska škola Maribor iz Slovenije i Osnovna waldorfska škola u Rijeci.

Glavne teme kojima smo se bavili su: obilježavanje svetkovina i blagdana tijekom godine, antropozofija kao temelj waldorfske pedagogije, rad s roditeljima, razmjena iskustava u radu vezano za nastavni proces, međusobna trajna podrška u odgojno-obrazovnom radu, diseminacija stečenih znanja i vještina prema lokalnoj i široj zajednici, a i povezivanje s institucijama lokalne zajednice: zajednice Slovenaca i Mađara, Mjesnih odbora te odjela Grada Rijeke.

Miholje u waldorfskoj školi
(engleski titlovi)

Svaka od škola pokriva jednu specifičnu temu. U Mađarskoj je to bila tema blagdana i svetkovina u sklopu koje izrađuju dokumentarni film u nekoliko nastavaka.

U Mariboru je glavna tema bila antropozofija, duhovna znanost koja je temelj za waldorfsku pedagogiju, a naša je riječka tema prijenos iskustava i unaprjeđenje u sklopu koje smo izdali Vodič za roditelje na četiri jezika (engleski, hrvatski, slovenski i mađarski).

Projekt je uspješno završen u kolovozu 2019. godine.

U galeriji slika pogledajte kako su izgledali naši susreti.

Video: Bothmer gimnastika seminar u Paksu, ožujak 2019.

Facebook.