Uz čaroliju Male vile svakoga dana djeca stvaraju i svoje čarolije.

Ponedjeljkom slikaju biljnim akvarel bojama, žutom, crvenom i plavom. Djeca na početku dobivaju jednu boju kako bi jasno doživjela kvalitetu koju ta boja ostavlja prije nego se pomiješa sa drugim bojama. Boje im dajemo prateći tijek godišnjih doba – u jesen nijanse crvene i žute, zimi plavu boju, u proljeće žutu i plavu i ljeti žutu, crvenu i plavu.

Slikanje na mokrom papiru na dijete djeluje imaginativno i opuštajuće te podržava djetetovu sanjajuću svijest. Utorkom dolazi barba Mladen koji s djecom radi euritmiju. Euritmija je posebna umjetnička aktivnost koja u sebi sadrži govor, glazbu i pokret.

Srijedom vrtić zamiriši mirisom toplog kruha i domaćeg kolača kojeg su umijesite marljive dječje ručice. Ako imaju sreće da koji kolačić ostane, tada se i roditelji oslade, a ako ne, mogu samo uživati u mirisu.

Četvrtak je dan za crtanje, ali ne bilo kakvim bojama. Naše pastele su načinjene od prirodnog pčelinjeg voska i posebnog su oblika ( u obliku malih blokova tj. pločica), prilagođenog dječjoj ruci. Pločice s različitim rubovima i različito širokim površinama omogućavaju da se dijete ne usredotoči samo na crtu, već i na doživljaj boje. S pločicama crta bezbrižno, jer svaka igra ovim bojama završava za dijete lijepim crtežom i time ona nije opterećena s konkretnom, zadanom formom.

Petkom djelujemo na razvoj volje modeliranjem u pčelinjem vosku, nepredenoj vuni, glini, plastfciranjem u papiru itd. Toga dana uobičavamo i temeljitije pospremati i čistiti vrtić. Na ovaj način djeca se uče određenom redu (koji ostavljaju za sobom na kraju tjedna i koji ih dočekuje na početku novog) u kojem i sami sudjeluju zajedno sa odraslima. Djeca tako čine ono što najviše vole, a to je oponašanje odraslih pri njihovom radu, a odraslima ova aktivnost pomaže da djecu uče redu bez previše verbalnog poučavanja.