U ponedjeljak 6. rujna 2021. godine u Hrvatskoj je s radom započela treća osnavna waldorfska škola! Veliki je to razlog za slavlje i veselje, za nastavak uzajamne podrške i stvaranje novih prijateljstava…

U nedjelju prije početka škole autobus učenika, učitelja i roditelja iz Rijeke zaputio se prema Osijeku na otvorenje prve osnovne waldorfske škole u istočnom dijelu Hrvatske!
Iskra waldorfska inicijativa djeluje od 2015. aktivno djeluje na promoviranju i prakticiranju waldorfske pedagogije u Osijeku i okolici. Kroz 2020. godinu postalo je jasno da postoji skupina roditelja i učitelja koji su spremni napraviti novi veliki korak i otvoriti osnovnu školu kao nastavak višegodišnjeg rada. Tijekom prethodne školske godine skupljala se dokumentacija, dogovarao i uređivao prostor, radila se crowd-funding kampanja i vršili su se upisi. Učitelji su hospitirali na nastavi u našoj školi i pripremali materijale za početak rada u vlastitoj školi.

Sjećamo se i sami kako je bilo pokretati otvaranje osnovne škole, koliko izazova leži u pripremi i koliko je važno oko sebe imati čvrst krug roditelja i prijatelja koji daju podršku. Zajedničkim snagama tako je 6. rujna 2021. godine ostvaren veliki cilj i s radom je započela Osnovna waldorfska škola u Osijeku.

Da bi pokazali podršku, stvorili nova prijateljstva, a i posjetili Osijek, učenici trećeg i četvrtog razreda naše škole, pod vodstvom učiteljica i u pratnji nekoliko roditelja krenuli su put Osijeka. Pjesmama dobrodošlice upriličili smo otvorenje škole te smo se kasnije poigrali s novim prijateljima u njihovom školskom vrtu. Prošetali smo gradom, vidjeli Tvrđu i Dravu.

Puno uspjeha u radu želimo učenicima prvog, drugog i trećeg razreda Osnovne waldorfske škole u Osijeku! Roditeljima i učenicima čestitamo na uspješnom otvaranju škole te se nadamo da ćemo se sličnim koracima veseliti uskoro i u Splitu i Puli!