Naše odgajateljice, Ana Štemberger i Valentina Tigani, zajedno s mentoricom Natašom Filipović i ravnateljicom Petrom Spasović, otišle su na Regionalni susret waldorfskih pedagoga jugoistočne Europe koji se održao u Zagrebu u organizaciji Saveza waldorfskih institucija i inicijativa. Susret se održao od 6.10. do 8.10.2023., u prostorima Dječjeg vrtića Vjeverica u Gračanima, te u Waldorfskoj školi u Zagrebu.

Provele su vrijeme slušajući predavanja teologinje i euritmistice Urlike Poetter iz Dornacha koja je održala predavanja na temu Duhovne pozadine svetkovina kroz godinu. Imale su priliku sudjelovati na radionicama euritmije koje je vodila Ines Domitrović Maksimovska, dok ih je na putovanje kroz bajku Snjeguljica vodila euritmistica Anamarija Rakujić, dočarujući ju pokretima svog tijela uz ritam i pjevanje.

Također, imale su priliku vidjeti organizaciju prostora, uređenje vanjskih površina, materijala i sredstva kojima se koriste u DV Vjeverica, državnog vrtića unutar kojeg djeluju i dvije skupine temeljene na waldorfskoj pedagogiji. Kako to izgleda, možete vidjeti u galeriji fotografija u nastavku.

Mentorica Nataša Filipović i odgajateljica Ana Štemberger su predstavile naš vrtić kroz predstavu Miholje koju su dočarale čarobnom scenografijom.

DV Vjeverica

Waldorfska škola u Zagrebu

Predstava Miholje