Od ove jeseni naša škola je bogatija za još jednu izvannastavnu aktivnost – prvu školsku izviđačku patrolu! Josip i Dora Šimunović, naši bivši učenici, ali i dugogodišnji izviđači odlučili su prionuti na posao i uvesti novu mladu generaciju u izazovan svijet odreda izviđača Primorje. Dio naših drugaša i trećaša odabrao je prepustiti se izviđačkim izazovima te se tako rodila 15-ero člana Waldorf patrola.

Naš prvi susret s odredom izviđača Primorje seže još u daleku 2006. godinu kada su mladi voditelji došli prezentirati ovu aktivnost učenicima naše škole, te se već tada oformila prva patrola pri tom odredu koja se sastojala od naših učenika. Kako to s obično biva, svatko je od tih mladih ljudi s vremenom krenuo drugim putem, ali u srcu uvijek mogu nositi znanje, iskustvo i veselje iz izviđačkog vremena. Ipak, neki uporni izviđači ostanu aktivni cijelog života, a čini se da će tako biti s troje naših bivših učenika iz obitelji Šimunović.

Drago nam je da se tradicija izviđača iz naše škole nastavlja, a o njihovim avanturama tek ćemo pisati. Tjedne sastanke izviđači održavaju u školi, dok su izleti i radionice vikendima uvijek u društvu drugih velikih i malih izviđača Primorja, Saveza izviđača Rijeke, a i Saveza izviđača Hrvatske!

U ovoj su godini članovi Waldorf patrole bili u posjetu Astronomskom centru u Rijeci, donijeli Betlehemsko svijetlo vatrogascima, proslavili Badnjak party sa svojim odredom, bili na jednodnevnom izletu u Puli i u Delnicama, proveli noć u planinarskom domu u Frbežarima, bili na četverodnevnom zimovanju u Kamačniku, a posadili su i nekoliko novih sadnica u sklopu najveće izviđačke volonterske akcije Boranke u zaleđu Splita.

Želimo puno pohvaliti naše male, ali hrabre izviđače i poželjeti im još puno lijepih trenutaka u prirodi i druženju!