Waldorfska škola u Zagrebu prva je takva škola u Hrvatskoj koja je s radom započela davne 1993. godine. Povodom obilježavanja 100 godina od osnutka prve waldorfske škole u svijetu (Stuttgart, 1919.), waldorfske institucije sa svih kontinenata pridružile su se slavlju organizirajući obljetničke manifestacije u svojim školama, vrtićima, institutima, udrugama…

U rujnu smo posebnom svečanošću u riječkoj Filodramatici na svoj način obilježili ovu veliku obljetnicu naših pedagoških začetaka, a u studenom smo nastavili obilježavanje posebnom Waldorf 100 izložbom na Korzu.

U Donjem Kraljevcu u Međimurju, rodnom mjestu začetnika waldorfske pedagogije, Centar dr. Rudolfa Steinera održana je konferencija povodom obilježavanja 100 godina od osnutka prve waldorfske škole. Iznimni sastav sudionika provjerite ovdje:

Za centralnu svečanost u Hrvatskoj pobrinula se Waldorfska škola u Zagrebu koja je na večernjoj priredbi kazališnoj u dvorani Studentskog centra za gledatelje pripremila bogat glazbeno-dramski program prožet crticama školske povijesti.

Uz mnoge istaknute goste na svečanosti koji su kroz godine ostavili svoj trag u povijesti Waldorfke škole u Zagrebu, posebno nas se dojmilo uručenje priznanja za značajan doprinos razvoju škole dugogodišnjem učitelju Darku Bubanku, a koje mu je uz kratko obraćanje od strane bivšeg učenika škole – olimpijca Valenta Sinkovića.

Naš smo doprinos ovoj divnoj i inspirirajućoj proslavi dali kratkim, ali slatkim nastupom četvrtaša koji su marljivo uvježbali dvije Primorjem i morem inspirirane točke. U prvom dijelu nastupa izveli su narodnu popjevku Ča je more, a zatim nastavili s dramskom izvedbom lirske pjesme o starom noniću, Pipa od Drage Gervaisa.

Zaslužili su veliki pljesak, zar ne?

Odgovori