Veljača nam pruža mnogo životnih radosti povezanih sa zimom, snježnim aktivnostima i s 5. godišnjim dobom kako se popularno naziva period fašnika. Ovu svetkovinu slavimo na  svojstven način. Kroz tri tjedna  odgojetelji/ce marljivo rade i osmišljaju aktivnosti u kojima će zajedno sa djecom uživati proizvodeći svrhovite predmete ili prehrambene proizvode. 

Upravo iz tog razloga prakticiramo maskiranje u zanimanja koja svojom aktivnošću potiču kod  djecu pravilan razvoj osjećaja volje. 

Viteški turnir

Djeca predškolskog uzrasta vrlo su i sama aktivna i vrlo  rado učestvuju u radnjama koje mi odrasli radimo; čišćenje mrkvice, pospremanje stola, šivanje, kopanje ili sadnja cvijeća, metenje i sl. Kod djece koja izričito govore da im je dosadno ili da ne znaju što bi radili (ne znaju što bi se igrali) možemo im predložiti  neke aktivnosti koje mi radimo. Pri tom mislimo na svakodnevne kućne poslove ( stavljanje robe sušiti zajedno sa djetetom, dopustiti sudjelovanje  u izradi ručka ili serviranje stola, itd.) ali i vlastite hobije ili aktivnosti koje volite raditi (npr. izrada lijepih predmeta, čitati knjigu).

      Mi smo kroz ovaj period radili kolače i ostale slastice, bavili se izradom prirodnih ljekovitih sirupa i kozmetike,  bojali prstićima, šivali igračke!

Naši vrijedni pekari pripremili su svoju užinu – ukusna i zdrava peciva. Usput su naučili što su to chia sjemenke, sezam i lan i odlično se zabavili. Ideja što sve koristiti bilo je napretek pa su tako drveni štapići bili noževi, žlice gnječilice, kuhače bockalice…

Još nekoliko vrtićkih aktivnosti u veljači…