Pred kraj školske godine naši su najmlađi učenici iz školskih učionica posjetili nova i uzbudljiva mjesta za stjecanje znanja i vještina. Živahni zadnji tjedni nastave lijepo su zaokružili marljivu školsku godinu!

Početkom svibnja, školski izlet je naše prvašiće, drugašiće i trečašiće odveo u Zagreb. Po prvi puta su posjetili Waldorfsku školu u Zagrebu, a kišno vrijeme nije ih spriječilo da prošetaju i Botaničkim vrtom.

Krajem svibnja, učenici prvog i drugog razreda posjetili su Osnovnu školu Pećine i sudjelovali na radionici “Boje pod prstima – upoznajmo dvoje slijepih ljudi”. Prvi dio radionice pokazao im je doživljaj boja kroz osjetila dodira, njuha i sluha uz voditeljicu Tanju Šupe, prof. rehabilitatoricu, a u drugom dijelu radionice upoznali su se s Brailleovim pismom, čitali priče o bojama i posjetili senzornu sobu! Hvala domaćinima na divnom i edukativnom sadržaju!

Drugi razred i učiteljica njihova Maja početkom lipnja posjetili su vrsnog pčelara u Klenovici. U prvom je razredu naglasak stavljen na upoznavanje i navikavanje na novo životno ozračje, a tema drugog razreda jest oblikovanje jedinstvene grupe, značaj zajednice i važnost svakog člana jer svatko pridonosi na svoj način te je svatko ona jedna kap koja tka slap! Zbog toga su priče o pčelama važne – one svojim zajedničkim radom čine čudo za život na zemlji!

Za kraj školske godine, učenici prva tri razreda provela je jutro u Šumi Striborovoj- Poučnoj šetnici za rekreaciju i čitanje priča na Biviu. Istražili su šetnicu, skrili se od vrućine te svoj zadnji dan škole pozdravili u hladovini krošnji! Šetnica je zajednički projekt Dječjeg odjela Stribor GKR i PD Kamenjak. Na ovim web stranicama možete vidjeti više sadržaju šetnice. Naš izlet je završio, naravno, sladoledom!

Odgovori