Razredne svečanosti važan su sastavni dio procesa učenja i prikupljanja vještina u waldorfskim školama. Sposobnost uvježbavanja nastupa do razine u kojoj ga i publika može uživati, važan je segment učenja. Od najmlađih, do najstarijih svatko je nešto pokazao svojim roditeljima!

Proljetnim stihovima i melodijama ispratili smo kiše i pozdravili ljeto koje nam stiže! Razredna svečanost 1. razreda obilježila je skorašnji kraj školske godine! Čestitke na skoro završenom prvom razredu! Složit ćemo se, prvi je razred posebno velik izazov! Uči Iva, roditelji i učenici, velike pohvale i samo hrabro dalje!

Razredna svečanost 2. razreda donijela nam je red priče i red glazbe! Vrijedni drugaši pokazali su svoje umijeće sviranja blok flaute, a nakon toga izveli u igrokaz Grmuljak i Hrastuljak. Za kraj, violinisti su počastili publiku zvukom koji im je prenio učitelj Vilko te doveli svečanost do visokog C!

Na razrednoj svečanosti sedmaša, učenici su svojim roditeljima pokazali što se učilo u 7. razredu waldorfske škole i zašto. Analiza i dokazivanje jesu svrha 7. razreda kako bi se došlo do srži toga dijela života, a to su istraživanje, otkrivanje te perspektiva! Pojasnili su zašto rade vrtlarstvo, obradu drva, ručni rad te zašto je glazba posebnost waldorfske škole te kako je cijela priča o prvoj waldorfskoj školi nastala! Pjesmom i sviranjem te euritmijom ispratili su školsku godinu i zaplivali u ljeto!

Završna predstava 8. razreda, u intimnoj atmosferi učionice, bila je pravo malo uživanje. Osmaši su za završno djelo odlučili obraditi i uprizoriti “Povjestice” Augusta Šenoe. Sposobnost dramskog izražavanja, memoriranja tekstova, hrabrost izlaženja na pozornicu i obraćanja publici, a sve to uz timski rad uspješno su savladali naši osmaši te rezultat svog truda poklonili svojim roditeljima i učiteljima na dar. Ima li ljepšeg načina za zatvaranje jednog važnog životnog poglavlja?

Odgovori